HOME  /   FERRO en NONFERRO  /   PRIJZEN  /   HERKOMST  /   CONTACT  /   ADRES  /   CERTIFICERING  /   HANDEL
 
 
Historie

In 1962 begon Bart Coenmans in Culemborg zijn metaalhandel. In die dagen was Culemborg een broeinest van metaalhandelaren. De een stak de ander aan. Bart, die eerst in de fruithandel zat, maakte ook de overstap.

Bart was net begonnen in het metaal toen hij werd gevraagd een boot van een scoutinggroep te ontmantelen. Maar omdat de boot van hout was, had geen enkele metaalhandelaar interesse. Bart nam de klus aan en de boot bleek, naast veel hout ook heel veel brons en rood koper te bevatten. De handel ging zo goed dat hij niet meer vanuit huis kon werken en een nieuwe werkplek zocht. Dit is de plek waar Bercon nu nog steeds is gevestigd. In 1977 droeg Bart zijn bedrijf over aan zijn zonen Bert en Willem. Het bedrijf ging verder onder de naam Gebroeders Coenmans. Zij bouwden het samen verder uit. In 1990 kregen zij een klus in Frankrijk, spoorwagons knippen. Ook werden er in die tijd veel mijnen opgeruimd. Broer Willem bleef in Frankrijk wonen, kocht daar grond en starte daar het zusterbedrijf Coenmans Recyclage. Volgens zijn broer Bert is hij een echte Fransman geworden.

LEES VERDER >>

HISTORIE
Bart Coenmans startte Bercon begin jaren zestig. Bijna vijftig jaar later staat de derde generatie Coenmans aan het roer van ons familiebedrijf.
TRANSPORT &
CONTAINER SERVICE
Bercon beschikt over ruim voldoende containerwagens en een servicewagen. Bijzonder is de container-service die we aanbieden in Nederland.
MILIEU
Bercon is een bijzonder modern bedrijf welke voldoet aan alle hedendaagse, en zelf de toekomstige milieu eisen en vergunningen. Een schoon en gezond bedrijf voor de toekomst...
 
Weth. van Bremenweg 4153 XH Beesd • Tel: 0345-681812 • Fax: 0345-683368 • E-mail: informatie@berconbv.nl