Familiebedrijf

Onze organisatie mag met recht een familiebedrijf genoemd worden. Het begon allemaal in 1962, met de metaalhandel van Bart Coenmans in Culemborg. De metaalhandel in Culemborg tierde in die tijd welig, en ook het bedrijf van Bart nam een grote vlucht. Het ging hem zelfs zó voor de wind dat hij niet langer vanuit huis kon werken, dus ging hij op zoek naar een nieuwe werkplek. Dit werd de plek waar Bercon nu nog steeds is gevestigd. 

 

Bercon

In 1977 droeg Bart het bedrijf over aan zijn zonen Bert en Willem. Onder hun leiding kreeg het bedrijf een nieuwe naam: Gebroeders Coenmans. Zij bouwden het bedrijf verder uit en werden in 1990 ingehuurd om in Frankrijk spoorwagons te knippen. Ook werden er in die tijd veel mijnen opgeruimd. Het werken en leven in Frankrijk beviel broer Willem zó goed, dat hij ervoor koos om zich er voorgoed te vestigen. Hij kocht grond en startte er Coenmans Recyclage. 

Bert Coenmans bleef in Nederland, breidde het bedrijf in Beesd verder uit en gaf het de naam Bercon, afgeleid van zijn voor- en achternaam. Hij stoeide jarenlang met de gemeente om alle vergunningen rond te krijgen en nieuw te mogen bouwen op dezelfde locatie. De aanhouder wint: in 2008 waren alle vergunningen uitgereikt en werd de nieuwe werf opgeleverd. 

Bert werkt momenteel nog steeds in het bedrijf, maar zijn kinderen Sabine en Paul vormen de huidige directie. 

Duurzaam en milieubewust

Ons mooie familiebedrijf is gesitueerd in het ecologisch gebied “EHS” (Ecologische HoofdStructuur NL). Uiteraard zien wij graag niet alleen de huidige generatie, maar ook alle toekomstige generaties genieten van al het moois dat dit prachtige natuurgebied te bieden heeft. Daarom doen wij er alles aan om de recycling van onze materialen zo schoon en efficient mogelijk te laten verlopen. 

Regeren is vooruitzien, dus met de nieuwbouw in 2008 hebben we niet alleen rekening gehouden met de toen geldende milieu-eisen, maar ook met die van de toekomst. Ons hele terrein is voorzien van een vloeistofdichte vloer, en al ons hemelwater wordt opgevangen en gezuiverd door eigen installaties. Verder controleren wij alle materialen die ons terrein op- of afgaan op radioactiviteit en vervuiling. 

Tot slot voldoet ook ons machinepark (kranen en vrachtwagens) aan de laatste milieu-eisen. Zo dragen wij ons steentje bij aan een duurzame toekomst.

Certificering

NEEM CONTACT OP