Gespecialiseerd in (ontmantel) projecten

Op een strategische locatie in het midden van het land is Bercon gevestigd. Onze professionele organisatie in metaalrecycling heeft ruim een halve eeuw ervaring in de branche. Bart Coenmans startte Bercon begin jaren zestig. Bijna vijftig jaar later staat de derde generatie Coenmans aan het roer van ons familie-bedrijf.

Kenmerkend voor onze familie is de aanpakkersmentaliteit, snel en milieubewust handelen staan hoog aangeschreven evenals het nakomen van afspraken. Het werkgebied van Bercon beslaat de Benelux, Frankrijk en Duitsland maar wij laten ons niet door landsgrenzen tegenhouden.

Totaal project Nedstaal

Alhoewel dit project als voor beeld dient, ontmantelen wij sinds 1962 al diverse fabrieken. Zowel groot als kleinschalig. 

Veelal gebruiken wij onze uitgebreide eigen materieel. Mocht het nodig zijn dan werken wij nauw samen met partners, die volgens onze norm werk afleveren.

In het geval bij Nedstaal maakten wij gebruik van kraanschip, die werkten onder onze projectbeheer en verantwoordelijkheid.

Bruggen, duikers, spoortrajecten, vangrails slopen en verwerken

Sinds jaar en dag demonteert Bercon voor zowel Rijk als gemeenten onder andere duikers, balustrades over viaducten, spoortrajecten en bruggen volgens de huidige milieunormen.

Met onze eigen materieel zorgen wij afvoer en op onze werf verwerken de gesloopte materiaal voor duurzaam hergebruik.

Wij staan 24/7 voor u ter beschikking met al onze ervaring.

Overheidsgebouwen

Regelmatig ontmantelen wij voor het Rijk overheidsgebouwen waaronder elektriciteitscentrales. 

Door het met beleid slopen en ontmantelen van deze gebouwen kan niet alleen het gesloopte materialen worden hergebruikt maar vaak ook de gebouwen met historische waarde als herbestemming worden gebruikt. 

Wij zijn ons zeer bewust van duurzaam hergebruik.